maandag 23 augustus 2010

Trui van snuiter

Vorige week las ik op de website van Mme Zsazsa over Snuiter en zijn probleem. Snuiter is een figuurtje uit het boek "Grote boom is ziek" van Nathalie Slosse. Het boek is gericht naar peuters en kleuters die iemand kennen met een ernstige ziekte en probeert hen te helpen om met deze ziekte om te gaan.


Nathalie is nu bezig met speeltassen samen te stellen om uit te lenen in ziekenhuizen waarin ook Snuiter zal zitten. Snuiter is momenteel nog niet voorzien van zijn pulletje zoals die getekend is in het boek. Daarom deed ze een oproep om truitjes te maken voor Snuiter.
Wilma van Le Petit Crochet stelde een haak- en breipatroon samen voor Snuiter's pulletje die je hier kan vinden. Wie niet de juiste kleur van breiwol in zijn bezit heeft, kan mailen naar Nathalie (nathalie.slosse@gmail.com) en zij stuurt dan de breiwol op. Ik vond dat ik er wel een paar kan breien en stuurde haar dus een mailtje.
Deze morgen vond ik dit in mijn brievenbus:


Ik weet weer wat te doen...
Op de website van Nathalie vind je meer info over het waarom van het boek en een gratis handleiding.

1 opmerking:

  1. Weet jij of Snuiter ook ergens te koop is?
    Ik ben een troost- en verdrietkoffer aan het maken voor bij ons op school en daar zit ook het boek Grote boom is ziek in. Het zou mooi zijn als we een knuffel ter ondersteuning kunne gebruiken.

    BeantwoordenVerwijderen