dinsdag 31 augustus 2010

Op tijd klaar!

Voor het nieuwe schooljaar wou ik kleine spruit een nieuw boekentasje maken. Ze koos een stofje van Michael Miller, namelijk Amber Ellie. Dit is echter een katoenen stofje en, zo denk je misschien, niet direct geschikt om er een boekentasje van te maken.

Ik vond echter een tijdje geleden op de website van fabric.com doorzichtige vinyl die je op stof kan strijken zodat je in pricipe elke stof kan plastificeren/lamineren. Dit was ideaal om het stofje te plastificeren waardoor het iets steviger werd en tevens waterresistent.
Ik vond op het net een patroon voor een boekentasje bij Lila Fanfreluche en dacht dat ik het gevonden had. Ook Ta-ti maakte volgens dit patroon haar boekentasje.
Ik kwam echter, gelukkig nog voor het knipwerk, tot de vaststelling dat ik het patroon niet zou kunnen gebruiken omdat het slechts uit 1 stuk bestaat en hierdoor op het vooraanzicht van het tasje de figuurtjes (bloemetjes?) op het stofje in tegenovergestelde richting zouden liggen.
Ik moest dus zelf een patroon uittekenen op basis van haar (gekochte) boekentasje van vorig schooljaar.
Dit lukte vrij goed en, ik heb de deadline gehaald: het is op tijd klaar voor de eerste schooldag!

Een dezer dagen zal ik de handleiding met duidelijke foto's op mijn blog zetten zodat jullie het hele proces kunnen volgen. Morgenvroeg mag ik zeker niet vergeten om een foto te maken van kleine spruit die klaar staat voor de eerste dag in de tweede kleuterklas. Ik vind dit altijd zo'n mooie herinneringen voor later...

7 opmerkingen:

 1. Waw! Dit is echt supermooi!!! Zo netjes met die gespen en die hoekjes...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als je dat kan, ik ben een en al bewondering! Dank je wel voor de tips, die tip om doorzichtige vinyl op je stof te strijken is welkom, ideaal ook voor toilettasjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow, schoon zeg! Ik kijk uit naar die handleiding.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Meer kan ik hierover niet zeggen, want dit is echt perfect gemaakt!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik kijk mijn ogen uit!
  Het strijkbare vinyl is ook te halen bij vanMarieke: http://www.vanmarieke.nl/strijkvinyl.html

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel erg knap, dank je wel voor de tip voor stijkbare vinyl. Binnen enkel maanden wil ik er ook eentje maken voor mijn petekindje die voor het eerst naar school zal gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuke tas! Ik ga zeker kijken of ik ook zoiets kan maken!

  BeantwoordenVerwijderen