zondag 7 november 2010

Lichte paniek

Deze namiddag keek ik, met het vooruitzicht dat het morgen maandag en dus school is, in de boekentas van kleine spruit. Ik las haar heen- en weerschriftje en las dat ze morgen op school de verjaardag van Lore vieren. Het thema is K3!! Dit betekent dat de kindjes verkleed naar school mogen komen in dit thema.
Kleine spruit heeft 1 K3 T-shirt, zoals de meeste kleine meisjes waarschijnlijk. Ik ben niet echt voor kledij met gecommercialiseerde figuren erop maar soms kan ik niet weerstaan aan dat zielige gezichtje als ze er zo eentje ziet.

Ik dacht dat ze die t-shirt morgen wel zou willen aandoen maar NEE, ze was heel vastberaden, ze wou zo'n regenboogkleedje van K3 zoals ze er eerder eens eentje zag in de winkel (zie ook onderstaande foto).
Zo'n 'en masse' geproduceerd kleedje zag ik niet echt zitten en trouwens het is zondag, sluitingsdag van de meeste winkels. Niet dat ik het ook maar overwoog om zo'n jurkje te kopen maar het was een goed excuus.


Toen had ik het idee om zo'n kleedje na te maken maar ik had echter niet de juiste kleuren in huis om die regenboog na te maken. Plots dacht ik aan haar glitterkleedje dat ik begin dit jaar maakte voor de glitterdag op school. Het kleedje maakte ik toen uit een soort zijde met regenboogkleuren erop.
Bingo! Dat was ideaal! Ze paste er nog in en was dolenthousiast toen ik vertelde dat ik er nog een foto van K3 zou op strijken (met T-shirt transferpapier).

Dit is het resultaat: van lichte paniek bij mama naar een supertrotse K3-spruit in een mum van tijd.2 opmerkingen: