vrijdag 28 oktober 2011

Egeltje Prik gaat naar de kapper

Herinneren jullie je het egeltje dat gisteren mee op de foto's stond?


Welnu, dat egeltje is gisteren ongewild naar de kapper geweest. Hij belandde tot tweemaal toe onder onze robotgrasmaaier (Robomow RL 2000) en zijn stekeltjes werden volautomatisch bijgeknipt.


Hiernaast zie je de kapper van dienst.
Die robotgrasmaaier is echt een handig ding maar rijdt dus over alles heen wat nog op het gras ligt. De grasmaaier maakt ons leven echt veel eenvoudiger en ik zou hem niet meer kunnen missen. Hij rijdt werkelijk overal over; zelfs de appels in onze boomgaard zijn nadien omgevormd tot instant appelmoes. Takken maakt hij klein en molshopen maakt hij effen. Het enige nadeel is dus dat je niets dat je nog wil houden op je gazon mag laten liggen. Zo zijn er al schoenen gesneuveld die aan de trampoline bleven staan en werden de handvatten van een ijzeren step aan flarden gereten (messen waren toen ook geschonden).

Maar .... het egeltje heeft het overleefd!! De grasmaaier heeft wel gepatineerd in het gras toen het egeltje eronder zat maar hij reed nadien gewoon verder (zie foto hiernaast). Ik was zodanig in paniek dat ik niet onmiddellijk wist wat ik moest doen.
Egeltje Prik heeft zich blijkbaar instinctief opgerold zodat zijn zacht snuitje en zachte pootjes onaangeroerd bleven. Enkel zijn stekeltjes zijn dus een beetje gekortwiekt. Onze kippen en de poes zijn blijkbaar sneller dan de egel want die zijn nog nooit onder de grasmaaier beland. Maar ja, als een egel zich bedreigd voelt, loopt hij niet weg maar rolt hij zich op. Het is dus een bescherming die zelfs werkt tegen grasmaaiers.

Hieronder een foto van de stekeltjes die ik terug vond in het gras. Zielig hé!


Hierna een filmpje van de egel na de feiten. Zoals je ziet is ie nog springlevend!! Pfff....


PS: weet je wat mijn hubbie zei toen ik het hem vertelde: "Je had het moeten filmen en op You Tube zetten; je zou nogal wat hits hebben". Typisch mannelijk toch; ik had daar in de verste verte nog niet aan gedacht.

4 opmerkingen:

 1. Amai, wat een mirakel! Je ziet zelfs het plekje waar hij gekortwiekt is op de foto's en video. Het egeltje zal er misschien een trauma aan over gehouden, maar hij leeft gelukkig nog :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je ziet inderdaad een blekere plek daar waar hij stekeltjes kwijt is!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. dat egeltje heeft een serieuze egelbewaarder!!!
  Misschien best robocop een paar weken in't oog houden tot egeltje zijn stekels terug zijn aangegroeid ;o)

  BeantwoordenVerwijderen