dinsdag 18 juni 2013

VIP-evenement Come a casa

In de komende weken kunnen jullie regelmatig een blogberichtje verwachten over mijn Come a casa-verhaal en mijn ervaringen met hun lasagne.
Dit blogberichtje vertelt je iets meer over de VIP-avond waar ik naartoe mocht en de historiek van het bedrijf en Come a casa. Met dank aan The Insiders en Come a casa voor deze unieke kans!

Gisterenavond was ik samen met 19 andere Insiders op het VIP-evenement van Come a casa in Waarschoot om er meer te weten te komen over het merk Come a casa en hun lasagnes. 
Bij binnenkomst werd ons een aperitiefje aangeboden en leerden we elkaar een beetje kennen. De meeste Insiders kennen elkaar enkel van naam; een aantal hadden mekaar al ontmoet bij vorige campagnes.  Het was leuk om Insiders in levende lijve te ontmoeten.


Na de receptie konden we plaats nemen in een vergaderzaal waar we een korte geschiedenis kregen over het bedrijf Ter Beke in Waarschoot. Het begon allemaal in een slagerij uitgebaat door François Coopman op de wijk Beke in Waarschoot. Toen de slagerij uit zijn voegen barstte, vestigde hij zich in de ernaast gelegen brouwerij. De naam Ter Beke werd gebruikt vanaf de start van het charcuteriebedrijf in 1948.

Vroegere slagerij, nu bouwkundig erfgoed
Ter Beke is onderverdeeld in een divisie vleeswaren en een divisie bereide gerechten. De vleeswarenafdelingen (met oa. de bekende salami’s) zijn gevestigd in Wommelgem, Waarschoot, Marche-en-Famenne, Veurne, en Herstal in België. Ook in Nederland zijn twee vestigingen. De divisies bereide gerechten zijn gelegen in het Belgische Wanze en Marche-en-Famenne. Het is op deze 2 plaatsen in België dat de lasagnes gemaakt worden.

Vervolgens kregen we uitleg over Come a casa. Wisten jullie dat er naast de lasagne ook pizza's en pasta te koop zijn van Come a casa? Ik wist dit alvast niet vóór deze campagne. 
Ik heb veel bijgeleerd over hoe de lasagne wordt bereid. Zo werken ze enkel met verse ingrediënten van de beste kwaliteit. Waar ik het meest positief van verrast ben, is dat het vlees dat in de lasagne wordt verwerkt, afkomstig is van Vlaamse varkensboeren. Het vlees wordt in de fabriek gemalen en vermengd met een geheime kruidenmix! Meer hierover in een volgend blogbericht.

Slide uit de presentatie over het vlees.
Sorry voor slechte kwaliteit van de foto!
Het was helemaal geen saaie presentatie; er werd tussendoor gediscussieerd over smaken, merknaam, ... We konden vragen stellen en onze voorlopige meningen al geven. Het was direct duidelijk dat in een groep van 20 personen de meningen soms verdeeld zijn. Tja, smaken verschillen nu eenmaal! Maar met 6 verschillende lasagnes in het gamma van Come a casa zal er voor ieders wel wat lekkers tussen zitten.Na de uitleg was het tijd om de lasagnes te proeven. We werden naar het personeelsrestaurant geleid waar de geuren van lasagne ons tegemoet kwamen. Het restaurant ademt volledig de sfeer uit van Come a casa met als accent-kleur groen (zoals in het logo). 


zelfs de lampen zijn in Come a casa-stijl
De tafels waren netjes gedekt met onderleggers bedrukt met producten van Come a casa. Op de tafel stonden bovendien een broodmandje, boter en een lekker slaatje met bijhorende dressing. 


In de keuken zagen we de lasagnes pruttelen in de oven. We leerden dat lasagne het best 25 minuutjes in de oven wordt bereid; zo komen de smaken beter tot zijn recht en krijg je een lekker krokant kaaskorstje. 

 Iedereen verorberde eerst een heerlijk stuk lasagne bolognese en vervolgens konden we de lasagne verdure proeven. Samen met een wijntje maakten we er een geslaagde avond van! Aan mijn tafel waren de meningen unaniem! De lasagne bolognese was favoriet!

We namen ook een kijkje in de winkel die één maal per week zijn deuren opent voor personeel, buurtbewoners en iedereen die fijne vleeswaren (worstjes!) of lasagne en dergelijke wil kopen. 


Het was leuk om eens achter de schermen kennis te maken met een product. Na een leuke, gezellige en vooral lekkere avond namen we afscheid van elkaar. Hopelijk zien we elkaar nog eens terug op een volgend event!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten