vrijdag 14 december 2012

Winterjasje

Kleine spruit had niet echt een warme winterjas nodig maar ik had gewoon zin om er een te maken. Dat herkennen jullie vast wel. En dus naaide ik een tijdje terug (vóór mijn problemen met foto's plaatsen) een dikke, warme winterjas voor haar.


De buitenstof is een echte mantelstof en komt van de Roze strik / Au Plus Bas (Ledeberg). De jas is volledig gevoerd met oranje fleece (ook van bij Au Plus Bas). Toen ik het stofje zag liggen (in 3 kleurcombinaties) wist ik direct dat ik er een jas voor kleine spruit van wou maken. Ik zocht naar een geschikt patroontje met raglanmouwen maar die zijn niet zo gemakkelijk te vinden. Ik vond er geen enkel in al mijn Japanse boekjes en ook in de Ottobre vond ik geen passend patroon.
Toen ik in de Knippie nr. 4 van augustus/september 2012 bladerde, besloot ik om model 27 (met raglanmouwen!) te gebruiken als basispatroon. Ik liet de ruche vooraan achterwege en schrapte ook de voorpand- en achterpandbiezen. Bij een stof met print vind ik dat niet mooi staan.


Door de raglanmouwen is het een heel mooi vallend jasje geworden. Het model valt wel iets te breed uit (zoals dikwijls bij patronen uit Knippie). Maar dit stoort niet te erg. Zakken in de zijnaden mochten natuurlijk niet ontbreken! Schatten en koude handjes moeten toch ergens in kunnen...Kleine spruit heeft wel liever jassen met ritsen omdat die snel dicht kunnen, maar met die grote oranje bloemenknopen (gekocht bij Mertens Mercerie in Melle) slaagt ze er vrij snel in om hem dicht te knopen.

Ze heeft de jas met de afgelopen vriesdagen al goed kunnen gebruiken!!

8 opmerkingen: