maandag 10 januari 2011

Nieuwe kleertjes voor Nellie en Cezar

Vóór de kerstvakantie vroeg Juf Elien (juf van kleine spruit) of ik een nieuwe garderobe kon maken voor Nellie en Cezar (de twee klaspoppen).
Nellie had een zomerjurkje, een jurkje met lange mouwen, een jasje met kap en schoentjes nodig. In Cezar zijn kledingkast paste nog wel een pull met kap, een T-shirtje en schoentjes.
Samen met kleine spruit kozen we op het net mooie stofjes.
We kozen voor Nellie een roze! stofje met prinsesjes erop (Lil' Princess van Michael Miller fabrics) en nog een roze met katjes (Tiny Cats van Kokka). Voor Cezar vonden we een stofje van Timeless Fabrics met kikkers erop.
Nellie en Cezar zijn dan wel gewillige paspoppen maar met hun rare afmetingen is het niet evident om bijvoorbeeld een goed zittende kap te maken. Op de jasjes heb ik bijgevolg een paar avonden zitten zwoegen.
De oren van Cezar staan zó ver naar achteren dat als je een klassieke kap maakt, hij niets meer 'ziet'. Bij Nellie staan de oogjes op een vrij normale plaats en was het iets eenvoudiger maar ja, wat doe je met die grote oren? Maak je openingen in de kap of maak je een kort kapje. Ik koos voor het laatste.

Jasje voor Cezar
Het stofje voor de jas/pull van Cezar kocht ik een tijdje geleden op het stoffenspektakel. Het is dubbelzijdige fleece; ene zijde bleekgroen, andere zijde donkergroen. De sluiting is met velcro; gemakkelijk voor kinderhandjes.
Jasje voor Nellie
Het fleecestofje had ik in mijn stoffenkast liggen, de knopjes zijn echte retroknopjes van toen ik klein was. De knopjes dienen enkel als versiering want het jasje sluit ook met velcro.
Bovenaan de kap naaide ik nog een fijn elastiekje zodat het kapje goed blijft hangen en het gefronsde uitzicht maakt het nog 'meisjesachtiger'. Het kapje van Nellie bestaat uit twee delen, in tegenstelling tot dat van Cezar dat uit drie delen bestaat.
Kleedjes voor Nellie
De kleedjes waren vrij eenvoudig te maken, simpele modelletjes. De kleedjes sluiten beiden achteraan met velcro. Voor het kleedje met lange mouwen maakte ik een bovenstukje uit een restje roze stof en tekende daar met textielstiften dezelfde poes op als op het rokdeel. Met al die poezen op haar kleedje noem ik haar nu de moedigste muis van het land.
Schoentjes van Cezar
De schoentjes van Cezar, hoh, daar heb ik ook mijn hoofd eens moeten over breken. Wat heeft die een lompe, lange voeten zeg, helemaal niet in verhouding met de rest van zijn lijf, maar ja, het is dan ook een kikker.
Ik kocht ooit eens blauwe geperforeerde, leerachtige stof bij de Roze Strik in Ledeberg. Die was ideaal om er schoentjes uit te maken. De zool verstevigde ik door tussen boven- en onderzijde een stuk blauw 'schuim' te naaien (zo van die creatieve mousse, ik weet niet echt hoe dit noemt. Op de Engelse verpakking staat 'creative foam'.)

Grote spruit ligt plat van het lachen als ze naar die schoenen aan zijn voeten kijkt, maar ja, ik kan geen kleine schattige schoentjes maken voor grote, lompe voeten. Ik vind ze redelijk goed gelukt, al bij al.Schoentjes voor Nellie
Na het avontuur met Cezar's schoenen kon ik het niet over mijn hart krijgen om Nellie ook te zien met van die lompe schoenen (alhoewel haar voetjes/pootjes wel iets smaller zijn).
Dan maar schoentjes haken, en wat ben ik trots op die mooie, schattige, meisjesachtige schoentjes. Kijk zelf maar! Misschien dat ik er voor Cezar ook nog eens probeer te haken.
De schoentjes sluiten opnieuw met velcro.


Pulletje voor Nellie
Alhoewel de juf dit niet gevraagd had, vond ik het leuk om Nellie nog een pulletje te haken in dezelfde wol als haar schoentjes. Een grote knop erop maakte het geheel compleet.


T-shirt van Cezar
Voor de t-shirt had ik niet veel inspiratie dus werd het een zwarte met een kikker erop. Ik wou met de kikkerstof eigenlijk een hemdje maken maar dat zag ik niet echt meer zitten, vooral omdat ik dat nog nooit gedaan heb (heb geen zonen).


Omdat de kousjes die Nellie en Cezar droegen gemakkelijk afvallen, worden die op hun plaats gehouden met elastiekjes. Die elastiekjes zijn ook niet echt praktisch want die springen ofwel weg als de kindjes ze uitdoen, ofwel breken ze, ofwel... Bovendien vind ik het echt geen zicht en naaide er dus een elastiekje in . Ik heb enkel een foto van hoe het er eerst uitzag, natuurlijk een foto nadien vergeten te nemen.


Door de uitbreiding van hun garderobe zat ik met een praktisch probleem: het koffertje van Nellie en Cezar zat overvol: naast de nieuwe kleertjes zit er namelijk ook nog een heus heen- en weerschriftje in, een toiletzak met tandenborstels, tandpasta, zeep en ook hun andere kleertjes en slabbetjes.
Ik kocht een mooi koffertje in een groter formaat en klaar waren ze om vandaag met een fiere spruit naar school te vertrekken!!

28 opmerkingen:

 1. Echt superleuk!! Ik was echt zo blij! :) En de kindjes ook natuurlijk! Dikke dikke dankjewel! Nellie en Cezar hebben nog nooit zo geschitterd!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wow fantastisch zeg! Wat ben jij creatief, de juf heeft geluk met jou.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Waw, wat een prutswerkjes moeten dat geweest zijn... Maar het resultaat mag meer dan gezien zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Waw seg! Wat een werk. Juf Elien mag idd. content zijn. Wat tof dat je dat doet!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo mooi! Ik kan geloven dat de juf content is!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. heel leuk ! klaspoppen hebben idd rare maten he

  die gehaakte slofjes zijn heel mooi, ik heb dat al een paar keer geprobeerd maar de ronding naar boven lukt me dus nooit goed, misschien moet je hier ook maar eens een uitlegje over maken in begrijpbare haaktaal ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Amaai, zo leuk die klaspopkleertjes! Knap hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zo tof zeg, daar zou ik als kind van gedroomd hebben. Ik kan geloven dat je kindjes heel blij en fier waren.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heel tof... ik wou dat ik ook zo'n "creatieve mama van een peuter" had!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Prachtig!
  Volgend schooljaar heb ik ook de klaspoppen van Nellie en Cézar in mijn eerste kleuterklasje. Door jouw creaties te zien, heb ik er ook zin in gekregen om deze vakantie achter de naaimachine te kruipen om voor die twee sloebers een nieuwe garderobe te naaien.

  Heb je nog patronen van de creaties en zou je die eventueel willen doorsturen?

  Bedankt,
  Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hallo,

  in één woord: "Wow!".

  Zou je de patroontjes nog hebben en eventueel kunnen doorsturen ofzo?
  De schoentjes lijken me ook fantastisch, maar haken kan ik hélemaal niet. :-)

  Groetjes,
  Isabelle

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Leuk seg.
  De juf van mijn dochtertje heeft ook aan mij gevraagd om kleertjes te naaien voor Cezar.
  Heb je er misschien nog patroontjes van liggen?
  Groetjes
  Judithgeerts@hotmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 13. heb je het patroontje van het jasje nog,ik zou je heel dankbaar zijn!
  groetjes,
  lia
  lia.jordaens @telenet.be

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hoi Mie Flavie,
  Mijn dochter zit ook in een Nellie en Cézar-klas. Ik denk dat de juf ook héél blij zou zijn met nieuwe kleertjes voor die twee. Zou je me de patronen kunnen doorgeven aub? Bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik zou graag de patroontjes voor de kleertjes te maken kan je doorsturen dank u
   vera.verbeeke@telenet.be

   Verwijderen
 16. Wat een prachtig resultaat! Mijn dochter is ook kleuterjuf en nu dacht ik om voor haar kerst misschien ook... Ze zou er ontzettend blij mee zijn. Hoe kan ik aan de patroontje geraken en hoeveel kosten ze?

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Dezelfde vraag zoals die al veel gesteld is ;). Ik wens voor de kleuterjuf ook nieuwe kleertjes te maken voor Nellie en Cezar. Zou jij de patroontjes nog liggen hebben en zou je het erg vinden om ze evt. ter beschikking te stellen. Mijn emailadres: an.vanderjeught@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Hallo,
  Ik wil als geschenk voor de juffen een garderobe schenken aan de klaspoppen.
  Jules en Pompom hebben beide jasje, broek en shirt al, maar ik vind geen patroontjes van Nellie en Cesar.
  Kan u ev deze doorsturen? (ragnavanuytfange@hotmail.com)
  Helaas ken ik de maten niet van Nellie en Cesar.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Hallo,
  Zeer mooi!!!
  Mijn dochter zit ook in een Nellie en Cezar klas en ze verjaart bijna. De juffen verkiezen liever klasspullen dan individuele traktaties, daarom dacht ik aan nieuwe kleertjes voor de popjes.
  Ik weet niet of je dit wil, maar zou u mij eventueel de patroontje ook kunnen doormailen aub? melissavdweghe@telenet.be
  Alvast bedankt.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Beste,

  Zoals zovelen voor mij reeds gevraagd hebben, heb je patronen liggen van deze kleedjes en stuur je die eventueel door (evileemans@hotmail.com)? Is het geschikt voor beginners? Alvast bedankt en groetjes, Evi

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Dag Mie Flavie,

  wil je mij ook eens de patroontjes mailen aub? Alvast bedankt
  debree_elke@hotmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Hallo daar,
  waarschijnlijk al de zoveelste in rij... Maar zou ik de patroontjes kunnen krijgen? Ik heb nog dezelfde 'oude' versie van Nellie en Cezar en samen met het kinderdagverblijf zijn hun kleren verdwenen! En aangezien ik niet echt een stik of naaiwonder ben, heb ik ze voorlopig iets van de poppen aangetrokken, maar het past niet echt... Alvast heel erg bedankt!
  groetjes Natalie,
  natalie_1105@hotmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Hey,
  Fantastisch mooi. Ook hier dezelfde vraag i.v.m. de patroontjes :-)
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Super!
  Ik merk dat dit een oude post is maar vraag me toch af je hier patronen voor hebt of waar je ze op gebaseerd hebt? Indien patronen kan ik ze ergens verkrijgen of kan u ze doormailen tania.baeyens@pandora.be
  groetjes Tania

  BeantwoordenVerwijderen
 25. hallo Mie Flavie
  via Google zoeken kwam ik bij jou terecht,
  ik wil ook kleertjes maken voor Nellie en Cézar...
  zou je de patroontjes willen delen?
  alvast bedankt
  ullifrulli@hotmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Weet er iemand waar je deze knuffels nog kan kopen? Bedankt voor je antwoord. Groeten van Liliane.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Graag ook wat patronen mijn schoondochter is nog stages aan het doen maar heeft al wel haar eigen klaspoppen zou een leuke verassing zijn

  BeantwoordenVerwijderen