maandag 11 oktober 2010

Ridderoutfit

Hier al een paar foto's van de ridderoutfit voor de jongens van de klas van kleine spruit. Zie ook vorig blogbericht.


Ik moet nog eens nadenken hoe ik een kindvriendelijk/veilig zwaard ga knutselen.

Een tutorial/handleiding van de verschillende onderdelen volgt een dezer dagen nog.

Ik heb de outfit vrij eenvoudig gehouden zodat de kindjes het snel zelf kunnen aan- en uittrekken. Ik wou het juf Elien niet aandoen dat ze talloze malen per dag moet helpen om de kindjes te verkleden.
Ik zit nu nog met 1 groot dilemma: tegen wie moet de ridder vechten? Ik denk dat ik best nog een tweede outfit erbij maak. 


Als je binnenkort nog eens bij Ikea langs gaat, neem dan zeker eens een kijkje in de koopjeshoek.
Ik vond er een kussenhoes (zie foto's hieronder) voor slechts 1 euro en vond de kleur zo mooi, ik dacht onmiddellijk aan een riddervestje. Er lagen er toen massa's maar ik denk dat ze snel de deur zullen uitvliegen.


Ik probeer morgen nog een paar foto's te nemen met model. Ten minste als kleine spruit het wil aantrekken, want "dat is voor de jongens".

4 opmerkingen:

 1. Oh, wat leuk! Ik ga het onthouden voor Sinterklaas voor onze jongens. Die zitten nu middenin hun riddertijd :-)

  Bij de H.ema kun je kindvriendelijk zwaarden kopen, misschien is dat iets??

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie ridderoutfit. Soms kun je inderdaad goedkope kindvriendelijke zwaarden kopen, wij hebben er een van Kruidvat (zit dat ook in Belgie?). Maar we hebben er ook een samen geknutseld: de vorm van het zwaard tekenen op stevig karton, eventueel twee keer en op elkaar plakken. Het handvat bedekken met gekleurd papier en het steekgedeelte bekleden met zilverfolie.
  Oh ja, en onze ridder vecht tegen een draakje. Voor een drakencape kun je hetzelfde patroon gebruiken als voor de Roodkapje-cape.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @ Bloem en Ima: Bedankt voor de tips. Ik had echter geen tijd meer om nog te gaan kijken bij Hema en Kruidvat (ja Ima, ook in Belgiƫ). Ik heb ook zitten denken aan een drakencape maar dan moest ik ook nog stof gaan zoeken.
  Ik heb dan maar een tweede riddervestje bijgemaakt en twee zwaarden ineen geknutseld. Ik blog dit binnenkort.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik hoop deze link heel snel van de inspiratie naar de handleidingen bij de jongensspullen te kunnen zetten!!!! Super!

  BeantwoordenVerwijderen