donderdag 4 oktober 2012

Ravotbestendig kleedje

Gisteren maakte ik voor kleine spruit een winterkleedje uit een donkerblauwe ribfluwelen stof.


Ik trok de foto's deze avond nadat ze het een hele dag op school heeft gedragen. Het kleedje vertoont daarom op de foto's al eens hier en daar vlekken. 

De donkerblauwe ribfluwelen stof komt van op oma's zolder maar is nog in heel goede staat. Gecombineerd met felle kleurtjes kan je er alle kanten mee op. Het is bovendien een heel stevige stof waardoor ik haar met een gerust hart kan laten ravotten in de tuin of in het bos.

Het patroontje komt uit dit Japans boekje (ISBN978-4-529-04526-1). Ik maakte een maatje 110 maar voor de lengte nam ik maat 120. Kleine spruit is tenslotte bijna 6 jaar en zit qua lengte tussen 110 en 120 cm. Ik maakte in het weekend nog een ander kleedje uit een Japans boekje, maat 120, maar dat bleek veel te breed uit te vallen; de lengte daarentegen was wel goed. Tja, het is soms een beetje zoeken naar de juiste maat. Ik zal dit weekend eens foto's trekken van dit te brede kleedje en ze op mijn blog posten.


Het patroontje uit bovenstaand boekje is vrij eenvoudig  Het voorziet 2 klepjes vooraan en een sluiting achteraan met knoopjes. 


Het patroon is ideaal voor een zware, dikke stof omdat er geen plooien in verwerkt zijn. Maar ook een uitvoering in een licht zomerstofje zou mooi zijn en staat al op mijn to do-lijstje voor in het voorjaar.

5 opmerkingen:

 1. Wat een leuk jurkje! En ribfluweel is heerlijk retro, daar hou ik van. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben gek op ribfluwelen stofjes, zo mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ooooh, die klepjes vooraan zijn om op te eten! Heerlijk kleedje, en zo mooi met die laarzen eronder.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het zit haar als gegoten! Leuk dat je het met vanalles zal kunnen combineren.

  BeantwoordenVerwijderen