dinsdag 3 juli 2012

Strandtassen voor de juffen

Als bedankje voor de juffen van kleine spruit maakte ik strandtassen uit tafelzeil.
Gezien kleine spruit 3 juffen heeft gehad in de loop van de derde kleuterklas moesten er ook 3 strandtassen gemaakt worden. Bandwerk dus.
Ik kocht het tafelzeil bij 'Achter de maan' in  Gent en gebruikte deze tutorial van 'Twinkle and Twine'.
We gaven de strandtassen af na de diploma-uitreiking op school. De school had een ganse ceremonie op poten gezet waarbij de kindjes van de derde kleuterklas afscheid konden nemen van alle peuter- en kleuterjuffen en vaarwel konden zeggen aan hun kleutertijd.Volgend jaar gaat kleine spruit namelijk naar het eerste leerjaar. Amaai, gedaan met de kleutertijd! Ik zal het missen en kleine spruit blijkbaar ook want ze vloog haar juf al wenend om de nek.


Al snel werd ze echter getroost door haar 'liefje'.


De zelfgemaakte afstudeerhoedjes (of hoe noem je zoiets?) werden in de lucht gegooid en de mama's en papa's werden uitgenodigd voor een receptie in de tuin. Op dat moment werden de cadeautjes boven gehaald en uitgedeeld. De juffen waren heel tevreden met hun cadeautjes en kleine spruit dus ook. 


Kleine spruit zal jullie missen!! Zo vroeg ze deze morgen nog: 'Zal ik nu juf Kathleen nooit meer zien?' Ik verzekerde haar dat we in september nog eens een bezoekje zullen brengen aan de kleuterschool en waarschijnlijk ziet ze de juffen wel nog eens al passant. Kleuter- en lagere school liggen toch naast elkaar.

4 opmerkingen:

 1. Zo schattig,mooie foto's.In september een nieuwe stap in haar leventje.Best spannend hé. Bij ons nog 1 jaartje kleuterschool te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke tassen! Hier ook eentje die weldra in het eerste zal starten... Zo spannend allemaal!
  Ze ziet er fantastisch uit in 'r Antionette!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw, bijna eerste leerjaar, wat gaat die tijd toch snel! Mijn kleine spuit zat samen met haar op de kribbe, maar ze is pas van april 2007, dus die heeft nog een jaartje uitstel... (en zou er ook nog geen zin in hebben...)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. die juffen hebben veel geluk met zo'n mooie geschenkjes, veel toffer dan de pralines enzo
  en kleine spruit heeft een prachtig jurkje aan!!!

  BeantwoordenVerwijderen