maandag 4 juni 2012

Lekkere autootjes

Zaterdag was het op school van kleine spruit schoolfeest.
Zoals elk jaar was ik ook deze keer van plan om een taart te bakken die dan, ten voordele van school, per taartpunt verkocht wordt.
Wegens tijdsgebrek om een echte taart te bakken en ook omdat ik eens iets voor de kindjes wou maken, schakelde ik kleine spruit in om deze autootjes te maken. Ik zag ze ooit op het net en vond ze meteen heel leuk om eens te maken.


Als basis gebruik je een mini Milky Way. Mars, Bounty of iets anders lekkers kan je natuurlijk ook gebruiken. De berenkoekjes snij je onder de navel af, dop je in een beetje gesmolten chocolade en bevestig je op je Milky Way. Als wielen plak je 4 M&M's (die zonder pindanoot) met een beetje chocolade op de juiste plaats. Het stuurtje is een halve M&M die je ook met chocolade vast plakt. De volgende keer zal ik wel mini Smarties gebruiken voor de stuurtjes want die M&M's mooi in twee snijden is niet zo eenvoudig.


Ik zie nu pas bij het bekijken van de foto's dat we een paar stuurtjes vergeten zijn. Hoh, ..., ik ben er zeker van dat ze even lekker waren.

11 opmerkingen:

 1. aah die zijn schattig!!! super leuk idee!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fantastisch!!! Die ga ik onthouden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Héél slim gezien seg. Wat een goed idee!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Schitterend! Die ga ik ook onthouden!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. leuk, ik heb dezelfde opdracht tegen zaterdag. Bij ons wordt er zelfs een heuse meesterbakker-wedstrijd aan gekoppeld! Misschien moet ik maar voor dezelfde easy fix gaan ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Keischattige autootjes en zo kleurrijk. Die onthouden we!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Die was ik ook al tegengekomen, en van plan om eens te maken. Bedankt voor de stuurtip!

  BeantwoordenVerwijderen