woensdag 9 mei 2012

Bento box nr 1

Vandaag maakte ik mijn eerste Bento box (Japanse lunchbox). Kleine spruit at hem deze middag op school helemaal leeg. Groentjes en al. Een aantrekkelijke hap verhoogt duidelijk de appetijt.....


In de box zitten 2 dobbelsteentjes van kleefrijst, bolletjes meloen, komkommer, sla, worstjes en ook een sandwich. Met die kleefrijst kan je allerlei leuke figuren maken, in moeilijkheidsgraad variërend van makkelijk naar quasi onmogelijk. Die dobbelsteentjes daarentegen zijn voor een beginner zoals ik goed te doen.

5 opmerkingen:

 1. Leuk ! En verwacht kleine spruit nu elke dag zo'n leuke maaltijd ? En kan grote spruit dat er elke dag van maken ? Maar dat is misschien niet de bedoeling. Ik vind het in ieder geval knap hoor ! Ik denk dat het inderdaad helpt om kinderen op die manier beter te laten eten. Maar helaas ben ik geen ochtendmens en 's morgens te weinig actief om dit (bijna ) dagelijks te kunnen realiseren.

  Lieve groetjes,

  CreativEls
  http://koekjehaakjemaakje.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit zie je zo dat het de eetlust opwekt, wat een aantrekkelijke lunch.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wow, misschien moet ik dat hier gewoon eens op hun bordje proberen, want onze kleine riddertjes komen 's middags thuis eten nu ik in zwangerschapsverlof ben.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat ziet er superlekker uit. Leuk hé, als ze met een lege brooddoos terug thuiskomen.

  BeantwoordenVerwijderen