vrijdag 17 februari 2012

Bedankt lieve juffen!!

Na een zalig en deugddoend weekendje Centerparcs, lag ik de hele week in bed met een aardige griep. Waarschijnlijk een cadeautje van de ettelijke tochtjes in de wildwaterbaan (in open lucht) terwijl het sneeuwde.
Nu eindelijk aan de beterhand, alhoewel mijn keel nog steeds pijn doet en de vuile zakdoeken zich blijven opstapelen.

Door een reorganisatie binnen de kleuterschool, krijgt kleine spruit na de krokusvakantie een nieuwe Juf: Juf Kathleen. Er moest dus afscheid genomen worden van haar twee 'oude' Juffen; Juf Leen en Juf Joke.
Daar hoort dan ook een klein bedankje bij.Ik heb op het net al een paar keer glaswerk gezien waarop met een speciale etscrème wordt geëtst. Ik had een tijdje geleden twee stolpjes gekocht en dus besloot ik om die ets-techniek eens uit te proberen.Tijdens onze laatste reis naar Vietnam en Thailand kocht ik een potje etscrème. Eén probleem: de handleiding is volledig in het Thais.Gelukkig vertaalde onze Thaise vriendin de gebruiksaanwijzing.
En nu: aan de slag. Volgens de beschrijvingen die ik op het net vond, kan je tape of vinyl gebruiken om een sjabloon te maken. Ik probeerde de techniek eerst uit met de tape op een oude confituurbokaal. Gelukkig maar, want het was helemaal niet zo eenvoudig zoals ze op het net beweren.
Ten eerste bleek de etscrème veel te vloeibaar waardoor hij steeds van het bolle oppervlak afdroop. Een beetje maizena leverde de juiste consistentie op.
Vervolgens bleek de etscrème onder de tape door te sijpelen zodat het beoogde patroon op niets trok. Een tweede poging met vinyl lukte ook niet. Dan maar geprobeerd met schooletiketten (voor op schriftjes of boeken). En dat bleek het beste te zijn!! Nog altijd niet perfect maar acceptabel.

Hier nog een paar foto's:Vervolgens werden de stolpjes gevuld met Merci-chocolaatjes, ingepakt en voorzien van een kaartje.

Besluit: leuke techniek maar niet zo simpel. Als iemand DE perfecte tape weet, laat het mij maar weten!

5 opmerkingen:

 1. Heel mooi gedaan, de juffen zullen er blij mee zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Origineel, nog nooit van gehoord! Ik weet niet of het werkt, maar ik zou van die blauwe tape om randen mee af te plakken bij het schilderen eens proberen. Daar zou toch niks mogen onder kruipen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik zou ook zeggen om schildertstape te bruiken, er mag toch ook geen verf op de ramen komen é!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een tof aandenken voor de juffen ! En zo goed om het eerst op een oud bokaal uit te proberen, ik zou daar weer nooit aan denken !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik probeerde het eerst met schilderstape; het was wel van die beige tape en geen blauwe. Misschien is die blauwe steviger. Dat zal ik de volgende keer zeker proberen. Merci voor de tip!!

  BeantwoordenVerwijderen