maandag 26 december 2011

Kerstkleedje

Ter gelegenheid van Kerstmis maakte ik voor kleine spruit dit kleedje volgens een patroon van Oliver + S (Birthday party dress). Het kleedje had ze ook aan toen de foto werd genomen voor het kerstkaartje.


De stof komt van 'Au plus bas' in Ledeberg.
De patroontjes van Oliver + S zijn niet goedkoop maar de handleiding (in 't Engels) die erbij zit, is heel gedetailleerd. Alles wordt goed uitgelegd aan de hand van tekeningen zodat ook een beginnend naaister dit patroontje, volgens mij, wel aankan. Het patroon zou nochtans moeilijkheidsgraad 3 hebben (1: makkelijk - 4: moeilijk).

5 opmerkingen:

 1. Ik had al het kleedje opgemerkt gisteren en dacht al dat ik het modelleke herkende :-). Mooi stofje.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 'Au plus bas in ledeberg'..... Mag ik vragen in welke straat die winkel gelegen is ? Ik ken ledeberg vrij goed maar die winkel ken ik absoluut niet...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @ Anoniem: Het wordt ook de roze strik genoemd maar hun echte naam is 'Au plus bas'. Eggermontstraat (nr 61, denk ik) in Ledeberg, niet zo ver van Speurder.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vond dit toch een moeilijk patroon. Het kleedje op zich niet maar ik heb enorm gesukkeld met het beleg en moeten 'foefelen' om het te doen kloppen. Jouw versie is super mooi

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een prachtig feestjurkje !
  Heerlijk stofje (zou ik ook meteen kopen) en goed gecombineerd met de maillot en de rode lakschoentjes !

  BeantwoordenVerwijderen