zondag 19 december 2010

Wintersetje

Kleine spruit had nog een wintersetje nodig die bij haar nieuwe jas past.
Ik vond een leuk patroontje voor een muts en haakte die in haar lievelingskleur roze (zoals ook de binnenzijde van haar jas). Ik bevestigde bovenaan de muts nog een pompom. Dit stond niet in het patroon maar ik vind het met een pompom schattiger.

Om een bijpassende sjaal te maken, gebruikte ik dezelfde techniek (popcornsteek). De binnenkant van de sjaal werkte ik af met zachte roze fleece.
Uit diezelfde fleece maakte ik een paar wantjes die ik opfleurde met een bloemetje en een knoopje. Aan de wantjes haakte ik nog een touwtje zodat ze haar wantjes niet snel zal verliezen.
Voor de wantjes gebruikte ik geen gekend patroon. Ik tekende gewoon de vorm van haar handjes op papier en gebruikte dit als patroon.

De foto's zonder model zijn 's avonds laat genomen (kleine spruit lag al in bed) dus die zijn qua kleur niet goed maar de foto met model weerspiegelt de kleur het best.

5 opmerkingen:

 1. Als je dat kan, daar doe ik mij mijn mutsje voor af, wauw.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Echt prachtig, zo'n setje zou ik zelf nog wel willen!
  Vraagje: die fleece aan de achterkant van haar sjaal: doe je dat met de naaimachine? Ik heb hier ook een (gehaakt) project waar ik wil afwerken met stof en ben er precies niet gerust in...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @ Onzinge: die fleece is inderdaad met de naaimachine eraan genaaid. Dat ging eigenlijk heel gemakkelijk. Je mag er gerust in zijn, het gaf geen problemen.

  BeantwoordenVerwijderen