vrijdag 28 mei 2010

Zwierig rokje

Op het stoffenspektakel vond ik dit mooie stofje met allemaal vogeltjes op een rij. Ik wist dat ik er een rokje van ging maken voor kleine spruit maar had nog geen patroon ervoor in gedachten.Tot ik eens langsging bij meneer Janssen en juffrouw Kaat in Gent en er een rokje zag in exact hetzelfde stofje. Het was een zwierig rokje met verschillende laagjes boven elkaar. Ik bestudeerde het rokje aandachtig en sloeg alles op in mijn bovenkamer.

Gisteren besloot ik om aan het rokje te beginnen. Zonder patroon !! Het lukte direct vrij goed en ik moest er niet te veel aan prutsen of terug naden losdoen om te herbeginnen.


Deze morgen werkte ik het rokje af en het is prachtig. Ik ben er zeker van dat kleine spruit de zomer fluitend tegemoet gaat. Ik ben nog van plan om er een bijpassend t-shirtje bij te maken maar ik ben er nog niet uit of ik de vogeltjes (via applicatie) in een ,op de t-shirt geverfd, kooitje ga steken of ze op een takje ga aanbrengen. Wie nog inspiratie heeft, laat het mij weten.

Ik heb voor mijzelf een handleiding of tutorial gemaakt met foto's en uitleg over hoe het rokje ineen werd gestoken. Wie hierin geïnteresseerd is, laat iets weten (door een reactie te plaatsen) en ik zet het online.
Gezien kleine spruit momenteel op school zit, zal ik deze avond of morgen een paar foto's nemen als ze het rokje draagt en dan zet ik ze spoedig op het net.

5 opmerkingen:

 1. Heel mooi. Prachtig stofje. Super modelleke. En past idd uitstekend in het assortiment van Meneer Janssens!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. beetje laat maar ja, ik wil hier graaag een werkbeschrijving van. wat een prachtig rokje.......

  BeantwoordenVerwijderen
 3. kan je mij helpen dit super rokje te maken voor een 8 j en 12 jarige ? bedankt alvast :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Kan je mij helpen dit super rokje te maken voor mijn dochter van 8. Ze draagt ongeveer maat 134/140

  BeantwoordenVerwijderen
 5. 3 kleindochters die graag dansen: ideaal rokje voor hen 8 en 12

  BeantwoordenVerwijderen