donderdag 29 november 2012

Foto's vanuit Flickr op je blog plaatsen (handleiding)

Nadat ik een tijdje geleden geen foto's meer op mijn blog kon plaatsen, vroeg ik aan jullie hulp. Een van jullie  (Anu*Miki) gaf mij de tip om ze in Flickr te plaatsen. Helaas vond ik geen uitgebreide uitleg op het internet.

Na een aantal uurtjes zweten en bijstand van mijn hubby is het dan toch gelukt.
Omdat sommigen blijkbaar met hetzelfde probleem zitten, leg ik hieronder uitvoerig uit hoe je dit het best aanpakt. Het is een vrij gedetailleerde handleiding maar laat u niet afschrikken, het gaat vrij snel eenmaal je doorhebt hoe het werkt. Indien jullie toch nog vragen mochten hebben: laat maar weten!

1. Ga naar Flickr en klik bovenaan op "Sign up" (zie gemarkeerde rode ovaal).


Om in te kunnen loggen, moet je eerst een Yahoo ID aanmaken, maar je kan ook inloggen met een Facebook of Google account. Ik maakte een Yahoo ID aan. Registreer je en kies een Yahoo ID en paswoord.
Je krijgt dan onderstaand scherm te zien.


Kies dus hier een account en een paswoord

2. Als dit gelukt is, kom je automatisch op een scherm waar je een flickr screen name kan kiezen. Hier kies je best een naam die je ook voor je blog gebruikt. Klik op 'Create account'.3. Nu kom je op het welkomstscherm en kan je uw eerste foto's uploaden. Klik hiervoor op "2. Upload your first photos" (ik heb dit aangeduid met een rode cirkel).4. Klik nu links bovenaan op "+add".


5. Kies nu een foto uit je bestanden en klik op openen.


6. De foto is nu zichtbaar op uw scherm. Ga nu met de muis over uw foto en dan zie je in de linkeronderhoek een vergrootglas verschijnen. Klik op dit vergrootglas.


Ik klikte in mijn eerste pogingen niet op het vergrootglas met als gevolg dat mijn foto's niet scherp verschenen in mijn blog. Ik kopieerde enkel de thumbnail.  Dus raad ik aan om op het vergrootglas te klikken.

7. Klik nu met de rechtermuisknop op de foto en selecteer "afbeeldings-URL kopiëren".


8. Nu ga je naar uw blog, klik op afbeelding invoegen en kies bestand selecteren "van een URL", plak de link in de text box en klik op geselecteerde toevoegen.9. Tada... de foto staat in uw blogbericht. Nu mag je zeker niet vergeten de foto of foto's te uploaden zodat iedereen ze kan bekijken (public). Dit doe je door terug te gaan naar Flickr en te klikken op "upload  1 photo".


Nu kan je ook checken of uw foto op public staat. Klik nu op "Upload to photostream".

10. Nu kom je op het scherm met een overzicht van al jouw geuploade foto's = your photostream. Hier kan je eventueel de eigenschappen van uw foto wijzigen van private naar public (door op "edit" te klikken).


En dat is het.

Opgepast! Laat de foto's steeds in Flickr staan, verwijder ze niet of de foto's zullen niet meer zichtbaar zijn op je blog.

13 opmerkingen:

 1. Jaaaah, dankzij jou handige handleiding is het mij gelukt om weer foto's op mijn blog te krijgen....
  Ik krijg alleen als ik op de foto klik geen:
  "afbeeldings-URL kopiëren". Ik heb dit opgelost door naar eigenschappen te gaan en dan met rechtermuisknop de Url te kopiëren....
  En het is mij gelukt!!! (ik ben blij).
  Bedankt voor de tip.
  Hoop dat het nu voortaan goed blijft gaan.
  Groetjes Ymie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ah, dankjewel! Ik vroeg mij hier ook al af hoe het te doen: http://with-love-by-eva.blogspot.be/2012/11/sos.html
  Maar nu gaat het lukken! Ik voel het!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldig dat ik dit lees! Ik had ze al wel op m'n blog gekregen vanop Flick'r ( blijkbaar veel geluk gehad met het aanmaken van een account, want dat ging heel vlotjes ), maar heel wazig. Bedankt voor deze tip! De overstap naar Flickr had ik ook bij jou gelezen .... dankudankudanku voor al deze wijsheid ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Sarah (een huis in de straat) Gaf mij de tip om bij jou te kijken met de goede uitleg!!
  Super bedankt dankzij jou kan ik nu ook weer foto.s plaatsen! (ik heb er net een blogje over gemaakt

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Duizend maal dank! Via Bien (hierboven) kreeg ik de tip!
  Super, en heel eenvoudig inderdaad. Want ik ben zo slecht in die dingen! :)
  Lieve groet, Marloes

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dit is geweldig, ik had vandaag weer die melding dat ik aan de grens zat en via jouw perfecte uitleg is het me gelukt, geweldig mercikes!!

  BeantwoordenVerwijderen